Pasta Pesto med kyckling, paprika, soltorkad tomat och fetaost
Hej vänner!
Denna pasta gjorde jag härförleden, och den är sagolikt god. Nästan på gränsen till löjligt enkel.
Du behöver till fyra port.
4 port Tagliatelle
500 gr strimlad kycklingfilé
1 dl Pesto Genovese (se recept nedan)
1 dl vitt vin
Olivolja
1 liten burk Soltorkade Tomater
1 röd paprika
1 Paket fetaost
Babyspenat eller mangold till servering.
Pesto Genovese:
2 krukor basilika
50 gr Pinjenötter
100 gram riven Parmesan
1 vitlökskyfta
2 dl olivolja
ev salt och peppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa. Tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar.
Eller lägg allt utom oljan i en mortel och krossa. Tillsätt oljan. Smaka av med salt och peppar..
Pasta Pesto.
Koka pastan nästan helt klar.
Stek kycklingen på låg värme i lite olja. Den ska inte få för mkt färg. Tillsätt peston och vinet. Låt vinet koka bort helt. Tillsätt därefter De soltorkade tomaterna och paprikan. Tillaga på mellanvärme tills kycklingen är klar.
Slå av vattnet från pastan, men spar lite vatten. Slå över pastan med pestokycklingen och låt pastan bli klar tillsammans med övriga ingrdienser.
Lägg ut lite babyspenat eller mangold i en djup tallrik. Lägg i pastan och smula över fetaosten.
Njut omgående med ett glas Prosecco eller liknande.
Smaklig spis.
Andreas