Spaghetti på kolarhustruns vis



Tagliatelle på kolarhustruns vis. (Carbonara)

 

Det här är min svenska Pasta Carbonara. Jag gör min carbonara med västerbottenost, rimmat sidfläsk och svensk kallpressad rapsolja. Italienarna får ursäkta, men det här är godare. Gör gärna egen pasta. Det är inte svårt, och blir mycket godare. Se separat recept.

4 port.

600 gram färsk pasta. Gärna spaghetti, linguine eller tagliatelle.

10 äggulor (4 till servering)

2 dl vispgrädde

300 gram riven västerbottenost

500 gram rimmat sidfläsk

Peppar från kvarnen

Ev. Salt

 

Börja med att koka upp vatten. Skär bort svålen på fläsket och tärna det.

Blanda 6 äggulor med grädden och osten. (spara lite ost till severingen). Vispa ihop til en ganska så tjock smet.

Koka pastan al dente och häll bort det mesta av vattnet

Stek fläsket ganska hårt. Ta stekjärnet från spisen. När det inte längre fräser, häll på äggsmeten och rör runt. Häller du på smeten när pannan är för varm, får du äggröra.

Häll över pastan i äggblandningen och rör runt tills all pasta är täckt. Blir det för tjockt, spä med lite pastavatten.

 

Lägg upp i varma tallrikar. Riv över rikligt med västerbotten, och ta ett par rejäla tag med pepparkvarnen. Mycket peppar ska det vara. Dela de sista äggen och servera med ett äggskal med gula i.

 

Njut!!!

Andreas/Foodges


Kommentarer
Postat av: Christian

Ja det där lät ju inte alls dåligt.



ska minsann köra västerbotten nästa gång jag gör carbonara.



Fantastiskt kök du har förresten ;)

2011-01-03 @ 22:19:53
Postat av: Ingrid

Oh my, vad hungrig man blir och vilken suverän blogg :) Kikar in titt som tätt för att se om det dykt upp nåt nytt! Håller med helt och fullt när det gäller VB-osten, köper nästan aldrig parmesan nu för tiden. Plus-poäng för att du kommer ihåg det där med att man ska värma tallrikarna, nånting många glömmer & som kan sabba hela måltiden. Och att du är en duktig fotograf vet du ju redan om så det nämner jag inte ;)Väldigt inbjudande bilder. Fick förresten en pastamaskin i julklapp så nu blir det pasta av :) Ha det gott och fortsätt the good work :) Ingrid

2011-01-03 @ 22:51:48
URL: http://lifeofingrid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen