Saltsyrligt Chokladmousse
Saltsyrligt Chokladmousse med Calvadosmarinerade jordgubbar och hallon samt sockerkaka smaksatt med citron och basilika
4 pers
Chokladmousse
300 gram mjölkchoklad
2,5 dl crème fraiche
0,5 dl filmjölk
Crème fraiche och filmjölk går att byta ut mot 3 dl gräddfil
1,5 krm salt
Marinerade jordgubbar och hallon
2,5 dl färska/frysta jordgubbar
2,5 dl färska/frysta hallon
1 dl Calvados
1 dl sockerlag (1 dl socker 1dl vatten, koka ihop tills sockret smält, låt svalna)
Sockerkaka
Standardrecept på en vanlig sockerkaka.
1 st citron
1 dl riven färsk basilika
- Smält chokladen.
- Blanda ihop Crème fraiche, filmjölk och salt i en skål.
- Rör i den smälta chokladen, blanda väl. Ställ svalt, helst över natten.
- Koka sockerlag, tillsätt Calvados. Häll marinaden över bären, låt stå i minst tre timmar.
- Gör en sockerkakssmet, blanda i citronzest, citronsaft och basilika.Grädda.
- Ta bort bruna kanten på sockerkakan, skär i cm stora skivor.
Lägg upp. Strö lite flingsalt på moussen. Servera.
Per
Kommentarer
Trackback