Saltsyrligt Chokladmousse




Saltsyrligt Chokladmousse med Calvadosmarinerade jordgubbar och hallon samt sockerkaka smaksatt med citron och basilika

4 pers

 

Chokladmousse

300 gram mjölkchoklad

2,5 dl crème fraiche

0,5 dl filmjölk

Crème fraiche och filmjölk går att byta ut mot 3 dl gräddfil

1,5 krm salt

 

Marinerade jordgubbar och hallon

2,5 dl färska/frysta jordgubbar

2,5 dl färska/frysta hallon

1 dl Calvados

1 dl sockerlag (1 dl socker 1dl vatten, koka ihop tills sockret smält, låt svalna)

Sockerkaka

Standardrecept på en vanlig sockerkaka.

1 st citron

1 dl riven färsk basilika

 

  1. Smält chokladen.
  2. Blanda ihop Crème fraiche, filmjölk och salt i en skål.
  3. Rör i den smälta chokladen, blanda väl. Ställ svalt, helst över natten.
  4. Koka sockerlag, tillsätt Calvados. Häll marinaden över bären, låt stå i minst tre timmar.
  5. Gör en sockerkakssmet, blanda i citronzest, citronsaft och basilika.Grädda.
  6. Ta bort bruna kanten på sockerkakan, skär i cm stora skivor.

Lägg upp. Strö lite flingsalt på moussen. Servera.

Per


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen