Grundrecept pastadeg

Att göra egen pasta är inte särskilt svårt. Det viktigaste är att degen blir jämn, och att den får vila i folie minst en halvtimme. Det är otrolig skillnad på egen pasta och köpt. Prova och njut!!



4 pers

 

Pasta

100 g vetemjöl
200 g durumvetemjöl
3 ägg
1 krm salt
2 msk fin rapsolja tex. Julitas

Blanda alla ingredienser till en fin deg. Tänk på att allt mjöl inte går åt till degen, spara lite till utkavlingen. Låt sedan degen vila i en halvtimme, inslagen i plastfolie.

 

När degen vilat, kavla ut den lätt för hand, eller med kavel. Kör den sen i pastamaskin så att den blir tunn och fin. Mellan 1 och två mm blir bäst. Vik degen och kör igenom på samma tjocklek ett par gånger i början, så blir degen elastisk och fin..

 

Ställ in pastamaskinen på önskad pastasort, och kör en sista gång...

 

T.ex. Hela plattor till ravioli, tortellini eller lasagne.

 


Tagliatelle eller linguine.
Pudra den färdiga pastan med lite mjöl, så klibbar den inte ihop...

Det är alla dagar i veckan värt att ta sig gid att göra egen pasta. Får du deg över, så spara den. Den håller sig i kyl ett par dagar...
Lycka till.
Foodges

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen