Ångkokt öring med kall romsås och dillkokt potatis med skirat smör





4 pers

Till detta recept har det använts 3 hela öringar à ca 400g st

50g skirat smör

Potatis

Dill

Romsås

1 liten burk Ishavsrom

2 dl Creme fraiche

½ dl filmjölk

1 msk majonnäs

1-2 msk pressad citron

Finhackad dill efter behag

(Man kan ”lyxa” till såsen genom att tillsätta ½ msk chilisås och ca 1 tsk konjak)

 



Ångkoka fisken gärna i ångugn 25 min

Koka potatisen med mycket dill

Medan fisken och potatisen kokar, blanda ner ingredienserna till romsåsen i en skål, smaka av med salt och peppar.

Servera med skirat smör och citronklyfta

 

Låt väl smaka

Per/Foodges


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen