Torrmarinerad helstekt entrecote



Torrmarinerad helstekt entrecote

 

600-700 g hel entrecote

2 msk hel rosépeppar

1 msk hel grönpeppar

1 msk hel svartpeppar

1 msk hel vitpeppar

10 st korn av kryddpeppar

1 tsk rosmarin

1 msk flingsalt

100 g smör.

 

Putsa entrecoten ren från hinnor o dyl. Lägg alla kryddor och saltet i en mortel och mortla tills alla kryddor är krossade. Rubba och gnid in kryddorna runt hela entrecoten.

Bryn det på stark värme runt om i 2 msk av smöret.

Lägg köttet i en långpanna. Stick en köttermometer i köttet och stek mitt i ugnen.

Klicka på resten av smöret på entrecoten

Stek köttet ca 1 1/2 timme till en innertemperatur på 55 grader för rött kött och 60 grader för rosastekt. Ös då och då.

Låt köttet vila under folie ca 10 minuter innan det skärs upp, ös några gånger under tiden.

 

 

Per/Foodges


Kommentarer
Postat av: Åke Lithen

Men vad ända in i helvete!!

Kolla in tomaten, sånt skit kan ju inte för faan ligga på en tallrik. För i helvete, skålla och filea, hur j..vla svårt kan det vara. Det här var inte bra, hur tänkte du här??

-Per M"#¤#¤%!&#erg

2011-02-20 @ 20:44:53
URL: http://blogg.soppamannen.se
Postat av: Martin Svensson

@Åke.... Du tog orden ur mun på mig :)

2011-02-20 @ 20:56:04
URL: http://skyltab.se
Postat av: Per/Foodges

Jamen vadå. Tiden rann ifrån mig. ;)

2011-02-21 @ 07:55:19
URL: http://foodges.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen