Torrmarinerad helstekt entrecote
Torrmarinerad helstekt entrecote
600-700 g hel entrecote
2 msk hel rosépeppar
1 msk hel grönpeppar
1 msk hel svartpeppar
1 msk hel vitpeppar
10 st korn av kryddpeppar
1 tsk rosmarin
1 msk flingsalt
100 g smör.
Putsa entrecoten ren från hinnor o dyl. Lägg alla kryddor och saltet i en mortel och mortla tills alla kryddor är krossade. Rubba och gnid in kryddorna runt hela entrecoten.
Bryn det på stark värme runt om i 2 msk av smöret.
Lägg köttet i en långpanna. Stick en köttermometer i köttet och stek mitt i ugnen.
Klicka på resten av smöret på entrecoten
Stek köttet ca 1 1/2 timme till en innertemperatur på 55 grader för rött kött och 60 grader för rosastekt. Ös då och då.
Låt köttet vila under folie ca 10 minuter innan det skärs upp, ös några gånger under tiden.
Per/Foodges
Men vad ända in i helvete!!
Kolla in tomaten, sånt skit kan ju inte för faan ligga på en tallrik. För i helvete, skålla och filea, hur j..vla svårt kan det vara. Det här var inte bra, hur tänkte du här??
-Per M"#¤#¤%!&#erg
@Åke.... Du tog orden ur mun på mig :)
Jamen vadå. Tiden rann ifrån mig. ;)