De godaste marängerna i universum
Maränger
Dessa maränger känns lite extra lyxiga då de är ganska stora och sega i mitten. Sega blir de när man vispar smeten varmt. De går att smaksätta på många olika sätt. Här är mitt förslag.
Ca 40 små maränger / 10 stora maränger
3 äggvitor (ca 1 dl)
1¾ dl strösocker
1 dl sötmandel, fihackad
2 msk O´boypulver
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka sötmandel och blanda med o´boypulvret.
Häll äggvitor och socker i en rostfri skål och sätt i över en kastrull med varmt/sjudande vatten. Vispa med elvisp i 5 minuter och ta sedan bort skålen från värmen och vispa ytterligare några minuter tills marängen blivit sval. Den ska nu vara riktigt tjock och luftig. Rör ner mandel och chokladblandningen. Klicka lagom stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängen släpper från pappret.
Små maränger tar ca 30 minuter
Stora maränger tar ca 60 minuter.
En kaffe och en maräng, tack!
Berit/Foodgesgäst
Åå jag älskar maränger! Låter himla gott, måste prova!
vilket sammanträffande, jag piskade egen Bea till middagen ikväll, en hel flock äggvita blev över.
spritade ut små fina maränger, sen glömde jag dom i ugnen...
dom smakar ju SPETTEKAKA!! underbara..
JA. Det blev universums godaste. Tog slut i ett nafs. Nysa ska bakas omgående. Funderar på krossad polkagris som smaksättare.
Polkagris blir nog gott. Jag ska smaksätta med finhackad, syltad ingefära. Tror det blir kanon.
:)
Testa även krossade valnötter.. eller varför inte krossde turkisk peppar. Det blir super!!