Ugnsstekt Salma Lax och Inlagd Rödlök


Foto: Andreas Sander


Ugnsstekt Salma Lax och Inlagd Rödlök

4 port

 

700 g Salma lax

1 msk Japansk soja

1 msk honung

salt/peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i fyra portionsbitar. Lägg på ugnsplåt. Blanda ihop soja och honung och pensla tunt på laxen. Salta, peppra. Kör in laxen i ugnen, 7-9 minuter.

Det går givetvis att använda annan lax än Salma, men jag kan inte rekommendera någon som är bättre.

 

Inlagd Rödlök

 

1 msk flytande honung

1 msk ättika 12%

1 msk limejuice, färskpressad

3 msk vatten

1 rödlök

 

Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Blanda övriga ingredienser till en lag.

Låt löken ligga i lagen ett par timmar. Helst över natten.

 

Servera med valfri potatis.

Smaklig spis
Per/foodges

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen