Ugnsstekt Salma Lax och Inlagd Rödlök
Foto: Andreas Sander
Ugnsstekt Salma Lax och Inlagd Rödlök
4 port
700 g Salma lax
1 msk Japansk soja
1 msk honung
salt/peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i fyra portionsbitar. Lägg på ugnsplåt. Blanda ihop soja och honung och pensla tunt på laxen. Salta, peppra. Kör in laxen i ugnen, 7-9 minuter.
Det går givetvis att använda annan lax än Salma, men jag kan inte rekommendera någon som är bättre.
Inlagd Rödlök
1 msk flytande honung
1 msk ättika 12%
1 msk limejuice, färskpressad
3 msk vatten
1 rödlök
Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Blanda övriga ingredienser till en lag.
Låt löken ligga i lagen ett par timmar. Helst över natten.
Servera med valfri potatis.
Smaklig spisPer/foodges
Kommentarer
Trackback