Sashimi på Salma Lax, syrad kålrot och sojaemulsion



4 port

 

Sashimi

 

200 g Salma lax

 

 

Syrad kålrot

 

½ kålrot, liten

2 msk vitvinsvinäger

1 msk honung

salt

 

Strimla kålroten fint. Rör ihop vinäger, honung och en nypa salt. Blanda sedan allt i en skål. Låt stå 5 minuter.

 

Sojaemulsion

 

2 ägg

ca 4 dl majsolja

Japansk soja

salt/peppar

 

Obs! Alla ingredienser måste vara rumsvarma!

Mixa äggen med stavmixer i en hög, smal skål. Fortsätt mixa och börja droppa i oljan. Efter en stund går det bra att strila i oljan försiktigt. Fortsätt tills konsistensen blir som majonnäs. Smaka av med soja, salt och peppar.

 

 

Ta upp den strimlade kålroten ur lagen och krama bort överflödig vätska. Lägg lite på varje tallrik. Skiva laxen tunt och lägg ovanpå kålroten. Klicka ut lite sojaemulsion

 

 

Per/foodges


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen