Paprikastroganoff med färsk svamp, kyckling och rökt sidfläsk.

 

4 port.

 

·         4 kycklingfiléer

·         100 gr rökt sidfläsk

·         1 färsk paprika

·         2 msk piemento. Rökt paprikapulver. Eller vanligt paprikapulver

·         2 vitlöksklyftor

·         2 schalottenlök

·         3 dl creme fraiche

·         10 skogschampinjoner eller annan god färsk svamp

·         2 dl vispgrädde

·         Rapsolja

·         Salt

·         Peppar

 

Strimla kycklingen. Gnid in den i paprikapulvret. Klyfta champinjonerna.

Hacka löken och vitlöken fint. Skär fläsket i små bitar.

Stek löken och vitlöken tillsammans med fläsket. När fläsket släppt det mesta av sitt fett, häll över alltihop på en tallrik med en bit hushållspapper.

Hetta upp pannan igen med olja, och stek kycklingen. När kycklingen börjar bli klar låt svampen gå med på slutet.

Blanda i lök och fläskhacket. Rör i creme fraiche. Spä med vispgrädde, och smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris.

Smaklig måltid

 

Andreas/Foodges

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen