Trattkantarell och Karl Johansvamp soppa

 

4 port.

 

100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad

200 g trattkantareller

5 dl grädde

2 dl mjölk 3%

3 st schalottenlökar

1 msk vitvinsvinäger

1 dl hönsbuljong

½ msk soja

salt/peppar

smör till stekning

 

Finhacka löken och svetta den i en kastrull med lite smör. Häll i all svamp och fräs tills all vätska är borta. Slå på grädde, mjölk och hönsbuljong. Koka ihop under ca 15 minuter. Smaka av soppan med vitvinsvinäger, soja, salt och peppar. Mixa soppan slät i en mixer eller med stavmixer.

Servera med skummad mjölk på toppen och ett par droppar tryffelolja


Soppa gott
Per/foodges




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen