Fish'n chips


Våra kids gillar fish'n chips och eftersom vi köper mycket av vår fisk från fiskbilen som knackar på vår dörr med jämna mellanrum så har vi rätt hyggligt med bl a torskrygg i frysen. Här är en variant på den normalt flottigt tidningsomslutna anrättningen inspirerad av Mattias Dahlgrens friterade Bergtunga från Bohuslän; Pankofriterad torskrygg med kapris- och picklade grönsaker-majo.

Använd:
Torskrygg
Picklade grönsaker
Kapris
Majo
Potatis
Persilja och eine kleines citron att garnera med
Olja till fritering
Pankoströbröd och mjöl

Pickla gärna grönsaker själv, men de måste stå i kylen ett par dygn först. Använd morötter, blomkål, smålökar, palsternacka, gurka och annat som du gillar (jag har gärna i en chilepeppar också). Gör en 1-2-3-lag, dvs 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten (som kokas ihop). Kör i kryddpepparkorn och ett lagerblad och låt stå några dygn i kylen. Är det panik: köp färdiga - det funkar också bra.

Slå majon. För att slippa stå och jobba som på ett bättre träningspass med handvispen: Kör i mixer. Det går hur bra som helst: I med 2 ägggulor, 1 tsk dijonsenap, 1 msk sherryvinäger, lite salt och jag gillar hyggligt med färskmald svartpeppar i :) Dra igång mixern och låt knivarna göra jobbet. Då kan du också slå på oljan (använd ca 2-2,5 dl solrosolja) i lite snabbare tempo och slipper stå och droppa i den som om den kom från ett vintertak i mars.

Hacka ihop de picklade grönsakerna, kapris efter smak och majo. Ta inte för mycket majonäs, vi vill ha smaken av hacket i första hand så ta lite i taget och smaka av.

Skär torskryggen (den ska vara tinad såklart) i 1-2 cm tjocka bitar. Vänd i uppvispat ägg och sen ned i mjöl och mycket panko.

Hetta upp olja i en sautépanna. Oljan skall vara ordentligt varm (gör det vanliga brödtestet först). Fritera sedan ganska snabbt tills paneringen är vackert gyllenbrun. Vänd fisken så att alla sidor får färg. Lägg upp på papper och låt rinna av. Salta.

Servera med kokt potatis och de picklade grönsakerna, samt en Sharp's Harvest Ale och Love you 'till the end med The Pogues. Ställ på bordet lagom till Manchester United-Birmingham nästa lördag. Ät framför TV:n.

Japp, fina fisken.
Hej/Christer

Kommentarer
Postat av: Johan Resman

MUMS!!!!!! Kul grabbar att ni kommer med havets läckerheter, det gillar jag:)

2011-01-18 @ 00:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen