Pannkakor
Pannkakor
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
50 gr smör
Blanda mjöl och salt i större skål/bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken, vispa sist i äggen.
Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs det knappt inget fett i stekpannan.
Det går åt ca ¾ dl till en pannkaka ½ dl till en liten pannkaka (Crêpe).
När ytan stelnat och har blivit matt är det dags att vända pannkakan och grädda andra sidan.
Ljus guldbrun kan man väl säga att rätt färg är. Tänk på att röra då och då i smeten, mjölet har en tendens till att sjunka till botten. Lägg pannkakorna på hög om du ska använda dem till crêpes, annars vik ihop dem.
Pannkakor är aldrig fel
Ät. Per/Foodges
Nej, pannkakor är verkligen aldrig fel och särskilt inte på torsdagar. :)