Gul Curry Pasta (Thai)

Gul Curry Pasta (Thai)

Receptet anges i gram

30 g citrongräs
30 g galangalrot
2 g kaffirlimeblad. Finns även som frusna eller torkade limeblad (kallas makrutblad och finns i asiatiska affärer)
30 g torkad chili
10 g kummin
20 g scharlottenlök
5 g svartpeppar
5 g salt

Kör alla ingredienser i mixer på högt varv tills det blir en fin pasta. Om pastan fastnar i knivarna, droppa i lite     vatten, men pastan får inte vara rinnig eller soppig.

Använd några msk av currypastan i den curry du ska laga. Kvarvarande currypasta steker du i matoljan under ständig omrörning på ganska låg värme tills det börjar dofta, ca 5-7 minuter. Låt svalna och lägg i plastburkar med bra lock eller i dubbla plastpåsar.

Fick detta recept av en thailändsk souschef som jag blev lite tjenis med…

Per/Foodges

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen