Sashimi på Salma Lax, syrad kålrot och sojaemulsion
4 port
Sashimi
200 g Salma lax
Syrad kålrot
½ kålrot, liten
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
salt
Strimla kålroten fint. Rör ihop vinäger, honung och en nypa salt. Blanda sedan allt i en skål. Låt stå 5 minuter.
Sojaemulsion
2 ägg
ca 4 dl majsolja
Japansk soja
salt/peppar
Obs! Alla ingredienser måste vara rumsvarma!
Mixa äggen med stavmixer i en hög, smal skål. Fortsätt mixa och börja droppa i oljan. Efter en stund går det bra att strila i oljan försiktigt. Fortsätt tills konsistensen blir som majonnäs. Smaka av med soja, salt och peppar.
Ta upp den strimlade kålroten ur lagen och krama bort överflödig vätska. Lägg lite på varje tallrik. Skiva laxen tunt och lägg ovanpå kålroten. Klicka ut lite sojaemulsion
Per/foodges
Kommentarer
Trackback