Favoriten... Karl-Johansvamp och Mjölkchokladscappuccino
4 port.
· 150 gram tärnad Karl-Johansavmp
· 1 finhackad shalottenlök
· 1 finhackad vitlöksklyfta
· 1 dl portvin
· 4 dl kycklinguljong
· 1,5 dl vispgrädde
· 2,5 dl mjölk (3%)
· Ca 30 gr mjölkchoklad
· Salt, peppar och smör
· 2 dl mjölk till skum
Fräs svamp och lök i lite smör.
Häll på portvin och koka upp. Låt reducera till 2/3 är kvar.
Slå på kycklingbuljongen och koka i ca 5-6 minuter
Tillsätt mjölk och grädde och låt koka i ytterligare ett par minuter
Mixa soppan helt slät i matberedare eller blender. Slå tillbaka i kastrull och koka upp.
Tillsätt chokladen, lite i taget. Det får inte smaka för mkt choklad. Man ska bara ana att den är där.
Smaka av med salt och peppar.
Koka upp mjölken och kör med stavmixer till ett fint skum.
Servera i koppar med skummad mjölk på toppen och en bit rostat bröd med lite anklevermousse på sidan om.
Klart.
Smaklig måltid
Andreas/Foodges