Cupcakes
Cupcakes
Saftiga och lyxiga muffins, fyllda med nougat och mandel och med en förförisk glasyr.
ca 15st
2 ägg
2 dl socker
1 dl flytande margarin (100 g smält smör)
2 dl vaniljyoghurt
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 dl mandel
ca 100 g nougat
Glasyr
100 g Philadelphiaost
ca 2 dl florsocker
rivet skal från en halv apelsin
strössel
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör sedan försiktigt ner margarin och yoghurt. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en annan skål. Blanda mjölblandningen försiktigt med äggsmeten. Hacka mandeln grovt. Skär nougaten i ½ cm bitar. Blanda försiktigt ner mandel och nougat i smeten. Skeda upp i muffinsformar.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.
Blanda ihop Philadelphiaost, florsocker och det rivna apelsinskalet. Spritsa glasyr på de avsvalnade muffinsen. Garnera med strössel.
Liten cupcake - kanske till buffebordet.
Förföriskt goda och väldigt lätta att göra.
Berit/Foodgesgäst
Mmmmmums!
Ser verkligen gott ut :)
Och vilket härligt rosa strössel.
-Åke
Ser jätte gott ut!
Dom ser jätte,jätte,jätte goda ut måste prova själv.