Kyckling i grön curry med kokosmjölk

4 pers

·         4 kycklingfiléer

·         80 g grön curry pasta

·         4-5 st kaffirlime blad. Finns även som frusna eller torkade limeblad (kallas makrutblad och finns i asiatiska affärer)

·         1 st aubergine eller zucchini, grovt skurna i bitar.

·         2-3 st stora röda chili, finskuren

·         ½ dl thaibasilika

·         ½ dl fisksås

·         3-4 msk palmsocker eller farinsocker, muscovadosocker.

·         2 burkar kokosmjölk

·         3-4 msk vegetabilisk olja.

 

Hetta upp oljan tillsammans med grön currypasta och den strimlade kycklingen på medium värme, rör hela tiden tills allt har blandats väl.

Tillsätt en tredjedel av kokosmjölken och fortsätt rör tills kokosmjölken har reducerat ner helt, häll sedan ner resten av kokosmjölken.

Tillsätt sockret och fisksåsen, rör om väl.

Lägg i aubergine eller zucchinin och limebladen, koka tills de blivit mjuka.

Krydda med röd chili och thaibasilika. Häll allt i en serveringsskål, garnera med basilikan och servera med kokt ris.

Smaklig måltid

 

Andreas/Foodges
Foto från Thailand av Per

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen