Rotmos och fläsk - Reinvented

Jo, vi är ju nördar som sagt. Jag har alltid hävdat att husmanskost kan vara fine dining. Jag och Per gav oss fasen på att bevisa det. Vi började med att sätta oss för att kika på hur vi kunde nörda ner oss i nån klassiker. Många var på tapeten, men till slut fastnade vi för Rotmos med fläsklägg.
Vi bröt ner denna klassiker i beståndsdelar och byggde upp den från grunden igen. Under timmar torkades, syltades, silades och geleades. Vi gjorde kex av mos, och rullar av senap.
Det blev ett kex av rotmoset, samtidigt som vi bredde ut lite mos tunnt och torkade det på låg temperatur i ugn. Resultatet blev en tunn, formbar film av rotmos. Hur coolt som helst. . Vi gjorde samma sak med senapen. Även den blev ytterst formbar. Då var det bara fläsket klar. Hur skulle vi göra med det? Vi kokte det som sig bör, men sen tog det stopp. Vi spånade och klurade. Sen. nästan i mun på varandra.
- Pressylta!!!
Sen hade vi ju den fina buljongen. Den måste ju vara med. Hade lite agar agar, så den fick bli fin gelé.
Nu hade vi byggstenarna, och det var dags att bygga skapelsen. Vi byggde upp klassikern från grunden, och så här blev det...





Recept och tillvägagångssätt kommer inom kort...
Andreas och Per/Foodges

Kommentarer
Postat av: Ola

Mkt Stililgt!

2011-03-14 @ 19:23:32
Postat av: mosmannen christian

Sexiga bilder

Ser fram emot recept så småningom..

2011-03-14 @ 20:08:56
Postat av: Åke Lithen

Food Porn, kan inte bli mycket bättre :)

2011-03-15 @ 08:15:55
URL: http://blogg.soppamannen.se
Postat av: Martin Svensson

Ser asfräscht ut! Gott jobbat mina vänner :)

2011-03-18 @ 14:12:20
URL: http://skyltab.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen