Valentine´s day by Foodges

Alla hjärtans dag. En dag på året då man ska vara extra kär i den man är kär i. Måna lite extra om den där speciella personen. Personligen tycker jag att alla dagar borde vara alla hjärtans dag. Men gillar samtidigt att man får tillfälle att göra det där lilla extra. Det behöver inte vara nåt magnifikt eller storslaget. Även en liten gest kan vara nog. Men det är sannerligen romantikens dag. Även om en kall februaridag kanske inte är optimal. Eller är det just det den är? Man får krypa närmre och hålla om. Delad värme är ju dubbel värme. Typ. Det är kanske svårt att tro, men det bor en riktig liten hopplös romantiker i mig, som hela tiden vill se det där lyckliga slutet där de ”lever lyckliga i alla sina dar”. En klassisk middag med levande ljus, och en bra skiva, det är nåt speciellt. Eller en säng fylld till bredden med rosenblad. Den där första kyssen. Som får hela jorden att snurra ett extra varv just för er. Eller känslan av att vakna brevid nån, man verkligen älskar... Det mina vänner. Är romantik för mig.

Men romantik och mat då? Jag som inbiten matälskare tycker ju att mat i sig är romatik. Att laga en rätt för första gången, är som att vara blixtnyförälskad, och att laga en gammal goding är som att gå till sängs med sin älskade, efter år av kärlek, och fortfarande känna sig som en passionerad tonåring.

Förlåt, jag driftade iväg lite. Men sån är jag.

Romantisk mat kan vara så mycket. En god chokladdessert, vitt vin och räkor, ostron eller nåt med lite hetta som får igång hjärtat. Blir det tillräckligt hett, finns det ju anledning att göra sig av med lite kläder. Men det är ett annat avsnitt, och för den typen av underhållning, hänvisar jag till 90% av internet. Haha.

Råkar ni vara två som älskar att laga mat. Gör det tillsamman. Utforska smaker, lek med nyanser. När två personer lagat maten tillsammans i kärlekens tecken, gör det inget om resultatet inte blir perfekt. Stunden tillsammans väger mer än väl upp för det.

Laga något enkelt men gott om du ska laga till din vän. Men investera i lite förberedelser. Låt en skiva med Peter Lemarc rulla i bakgrunden. Lägg ner minimalt med tid i köket när sällskapet är på plats.

Foodges lägger här fram enbart förslag på vad vi skulle bjuda på. Det är enkla rätter, men med mycket kärlek. Det är två huvudrätter och två desserter.

 

Halstrad Torskrygg med Mandelpotatispuré och gräddkokta Rödbetor – En riktigt kärleksrosa anrättning.

Gai Phad Med Mamuang ( Strimlad panerad kycklingbröst med cashewnöter). - En het liten sak.

Triple layer, double chocolate cheesecake.  – Ren chokladpassion…

Banana Split – Oldie, but damn goodie.

 

Dessa rätter är väldigt enkla, men attans så goda. Bjuder ni på detta i kväll kommer ni att få allt ni önskar.

Avnjut tillsammans och lyssna till Peter LeMarcs: LeMarcologi

 

Och kom ihåg. Den viktigaste ingrediensen är kärlek...

Foodges

Recepten finns här nedan...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen