Baconlindad pesto och mozzarellafylld kycklingfilé med jordärtskocks och mandelpotatispuré och rödvinssås smaksatt med brynt smör.
4 port
· 4 kycklingfiléer
· 1 bit mozzarellaost
· 4 tsk pesto
· 8 skivor bacon
· 600 gram mandelpotatis
· 4 jordärtskockor
· 1 dl vispgrädde
· 4 msk kalvfond
· 1 morot
· 1 palsternacka
· 1 gul lök
· 4 dl rött vin
· Riven arrowrot
· Salt
· Peppar
· Riven muskot
· Smör
Sätt ugnen på 120 grader.
Skär ett snitt på längden i kycklingfiléerna. Bred ut en tsk pesto i snittet, och fyll med skivad mozzarella. Linda in varje filé med två skivor bacon. Stek runt om i stekpanna. Stick in en stektermometer i tjockaste delen på kycklingen. Stek klart i ugn, tills inner temperatuern är 70 grader.
Koka potatisen med jordärtsskockorna i saltat vatten tills de är mjuka. Värm upp grädden något.
Pressa i potatispress, eller mosa med stöt. Blanda i en rejäl klick smör och vispa rejält. Spä med grädde til en fin mjuk konsistens.
Blanda fonden med vinet. Skär moroten, palsternackan och löken i mindre bitar. Lägg i vinfonden. Slå på 1 dl vatten. Reducera alltihop till ca hälften återstår. Sila i finmaskig sil. Reducera lite till. Det ska vara mustig smak. Bryn ca 50 gram smör i en kastrull. Smaka av såsen med det brynta smöret. Red av med arrowrot.
Servera på varm tallrik.
Smaklig måltid.
Andreas/Foodges