Baconlindad pesto och mozzarellafylld kycklingfilé med jordärtskocks och mandelpotatispuré och rödvinssås smaksatt med brynt smör.

 

4 port

 

·         4 kycklingfiléer

·         1 bit mozzarellaost

·         4 tsk pesto

·         8 skivor bacon

·         600 gram mandelpotatis

·         4 jordärtskockor

·         1 dl vispgrädde

·         4 msk kalvfond

·         1 morot

·         1 palsternacka

·         1 gul lök

·         4 dl rött vin

·         Riven arrowrot

·         Salt

·         Peppar

·         Riven muskot

·         Smör

 

Sätt ugnen på 120 grader.

Skär ett snitt på längden i kycklingfiléerna. Bred ut en tsk pesto i snittet, och fyll med skivad mozzarella. Linda in varje filé med två skivor bacon. Stek runt om i stekpanna. Stick in en stektermometer i tjockaste delen på kycklingen. Stek klart i ugn, tills inner temperatuern är 70 grader.

 

Koka potatisen med jordärtsskockorna i saltat vatten tills de är mjuka. Värm upp grädden något.

Pressa i potatispress, eller mosa med stöt. Blanda i en rejäl klick smör och vispa rejält. Spä med grädde til en fin mjuk konsistens.

 

Blanda fonden med vinet. Skär moroten, palsternackan och löken i mindre bitar. Lägg i vinfonden. Slå på 1 dl vatten. Reducera alltihop till ca hälften återstår. Sila i finmaskig sil. Reducera lite till. Det ska vara mustig smak. Bryn ca 50 gram smör i en kastrull. Smaka av såsen med det brynta smöret. Red av med arrowrot.

 

Servera på varm tallrik.

 

Smaklig måltid.

 

Andreas/Foodges


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se Matbloggstoppen